Kali Linux Kurulum (Sanal Makine)

AlKaN

Admin
Yönetici
Hayırlı forumlar

Bu gün sizlerle kali linux nedir ve nasıl kurulur konularına değineceğiz.

İçeriklerden Faydalanmak için Üye olmanız Gerekmektedir. Giriş yap veya üye ol.

KALİ LİNUX NEDİR
Kali linux,offensive security tarafından geliştirilen debian tabanlı açık kaynak linux dağıtımıdır. 600+ siber güvenlik aracı içerir
Sürekli güncellenen araçlar ve düzenli yeni sürüm yayınlarına sahiptir.

KALİ LİNUX NASIL KURULUR (VM)

İlk olarak sanal makinemiz olan Oracle viritual box'u bilgisayara kuruyoruz kurmak için arama motorunu açıp "Oracle viritual box download" yazıyoruz ve siteye giriş yapıyoruz...

qGy7_.jpg

Buradan Kendi işletim sisteminize uygun olan sanal makine yazılımını indirmeniz gerekiyor. Windows işletim kullananlar ilk başta olan "Windows hosts" u indirmelidir.

İndirme işlemi bittikten sonra dosyayı açıp next diyerek kurulumu bitirelim.
Sırada kali linux ISO dosyasını indirmek var. Bunun için arama motoruna "kali linux ISO" yazıp aratiyoruz kali.org sitesine giriş yapıyoruz.

jlVaAOR.jpg

Virtual machines'e tıklayıp.

rg1Exjv.jpg

Virtualbox için olan ISO'yu indirmeye başlıyoruz.

İndirme işlemi bitince dosyanın üstüne gelip sağ tık yapıp WinRAR ile dosyayı klasöre ayıkla diyoruz.

Oluşan klasöre girip 3kb boyutundaki mavi sembole basıyoruz otomatik olarak sanal makinemiz kuruluyor
.

1e8uw-Y.jpg

Sanal makine çalıştığında karşınıza kali login ekranı çıkacaktır. Burada user ve password kısmına kali yazıp giriş yapabilirsiniz.

Şifreyi değiştirmek isterseniz terminale psswd yazarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Takıldığınız bir yer olursa konu altına yorum yapıp yardım alabilirsiniz.

Geri