Merhaba Değerli Webmasterlar,
WordPress tabanlı firma rehberi veya yerel işletme dizini siteleri yönetenlerin en büyük problemi olan "içerik/işletme ekleme" derdini tamamen ortadan kaldıran açık kaynaklı botumu sizlerle paylaşıyorum.
Sistemi hem Node.js hem de Python ile geliştirdim. Sitenizin bulunduğu sunucuya kurmanıza gerek kalmadan, tamamen dışarıdan (kendi bilgisayarınızdan veya harici bir VDS'den) çalışarak sitenizi 0 sunucu yüküyle besler.
Piyasadaki birçok bot gereksiz veri çekerek API limitlerinizi hızla tüketir. Bu sistemi tam optimizasyonlu olarak kurguladım. Yalnızca nokta atışı gerekli verileri çektiği için Google Haritalar'ın her ay verdiği 200$ ücretsiz API limitini maksimum verimle kullanırsınız.
İlk etapta şehir şehir binlerce işletmeyi çekerken API'ye 0 TL ödersiniz. İlerleyen dönemlerde rehberiniz devasa boyutlara ulaşsa bile sadece yeni işletmeleri tarayacağı için aylık maliyeti bir kahve parasını (3-5 dolar) geçmez.
Tamamen ücretsiz ve açık kaynak olarak GitHub profilimde paylaştım. Yıldızlayarak (Star) destek olursanız sevinirim:
Sorularınız veya geliştirme önerileriniz varsa konu altından veya PM yoluyla iletişime geçebilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar dilerim!
WordPress tabanlı firma rehberi veya yerel işletme dizini siteleri yönetenlerin en büyük problemi olan "içerik/işletme ekleme" derdini tamamen ortadan kaldıran açık kaynaklı botumu sizlerle paylaşıyorum.
Sistemi hem Node.js hem de Python ile geliştirdim. Sitenizin bulunduğu sunucuya kurmanıza gerek kalmadan, tamamen dışarıdan (kendi bilgisayarınızdan veya harici bir VDS'den) çalışarak sitenizi 0 sunucu yüküyle besler.
Neden Bu Botu Kullanmalısınız?
Piyasadaki birçok bot gereksiz veri çekerek API limitlerinizi hızla tüketir. Bu sistemi tam optimizasyonlu olarak kurguladım. Yalnızca nokta atışı gerekli verileri çektiği için Google Haritalar'ın her ay verdiği 200$ ücretsiz API limitini maksimum verimle kullanırsınız.İlk etapta şehir şehir binlerce işletmeyi çekerken API'ye 0 TL ödersiniz. İlerleyen dönemlerde rehberiniz devasa boyutlara ulaşsa bile sadece yeni işletmeleri tarayacağı için aylık maliyeti bir kahve parasını (3-5 dolar) geçmez.
Özellikleri
- Çift Dil Desteği: İster Node.js (JavaScript), ister Python versiyonunu kullanın. İkisi de repoda mevcut.
- Tam Otomasyon: Şehir ve sektör seçersiniz, bot gerisini halleder.
- 0 Sunucu Yükü: Harici çalışır, WordPress REST API üzerinden verileri sitenize tertemiz bir şekilde işler. Sitenizi yavaşlatmaz.
- Saf Performans: Kodlar içerisinde tek bir yorum satırı bile bulunmaz. Tamamen sade, hızlı ve amaca yönelik saf kod mimarisi.
- Anahtar Teslim Mantığı: Sadece Google API key ve WP Uygulama şifrenizi girip anında kullanmaya başlayabilirsiniz.
- Gelişmiş Çekim: İşletme Adı, Adres, Telefon, Web Sitesi, Puan, Yorum Sayısı, Enlem/Boylam ve Kategori gibi meta alanlarını eksiksiz aktarır.
Kurulum ve Kullanım (Sadece 3 Adım)
- GitHub üzerinden projeyi indirin ve gerekli kütüphaneleri kurun (npm install veya pip install -r requirements.txt).
- config dosyasını açıp Google API anahtarınızı ve WordPress Uygulama Şifrenizi yapıştırın.
- Botu çalıştırın, şehir ve sektörü seçin. Arkanıza yaslanıp rehberinizin otomatik büyümesini izleyin!
İndirme Linki (Açık Kaynak)
Tamamen ücretsiz ve açık kaynak olarak GitHub profilimde paylaştım. Yıldızlayarak (Star) destek olursanız sevinirim:
İçeriklerden Faydalanmak için Üye olmanız Gerekmektedir. Giriş yap veya üye ol.
Sorularınız veya geliştirme önerileriniz varsa konu altından veya PM yoluyla iletişime geçebilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar dilerim!